Velkommen til Danmarks Jægerforbund

Trækjagt

Danmark passeres hvert år af et stort antal trækfugle på vej til og fra ynglepladser i det nordlige Skandinavien og dele af Rusland. Det giver jægere her i landet ganske særlige muligheder for at opleve trækjagt på en række arter.

Andejagt

Trækjagt på ænder foregår hovedsageligt ved vådområder, men kan også foregå på stubmarker først på jagtsæsonen. Jagten foregår morgen og aften. På steder, hvor der er åbent vand, kan der med fordel anvendes lokkefugle. Til denne jagtform er det særligt vigtigt at medbringe en egnet apportør. Ænder må skydes fra 1 ½ time før solopgang til 1 ½ time efter solnedgang.

Gåsejagt

I de senere år er gåsebestanden vokset støt. Derfor kan der mange steder drives jagt på de store fugle. Jagten drives hovedsageligt på de lokaliteter, hvor gæssene søger føde. En vellykket gåsejagt stiller store krav til jægerens evne til at camouflere sig selv, da gæssene har et formidabelt syn. Det er en god ide, at bruge lokkegæs. Pas på med skudafstanden, da den store fugl nemt ser ud til at være tættere på, en den i virkeligheden er. Gæs må skydes fra 1 ½ time før solopgang til 1 ½ time efter solnedgang.