Velkommen til Danmarks Jægerforbund

Nyjægerarrangementer

Nyjægerudvalget i Danmarks Jægerforbund arrangerer hvert år nyjægerarrangementer over hele landet, så årets nye jægere kan få god mulighed for at komme godt i gang med jagten. Hvor og hvornår arrangementerne løber ad stablen varierer lidt for år til år, men typisk afholdes de lige før eller efter sommerferien.

På siden her kan du se hvad vi har forberedt til de nye jægere i år. Vi glæder os til at tage imod dig, og hjælpe dig godt videre. Nederst på siden finder du nyjægerkalenderen, hvor du kan se alle de arrangementer som landets jagtforeninger laver, som er direkte målrettet dig som nyjæger.

Hvorfor kalder vi det Hunting Skills?

Det er der flere grunde til. I dag er nye jægere ikke alle unge, faktisk er gennemsnitsalderen næsten 40 år, så en del nye jægere, typisk af den lidt høje alder, ikke så glade for betegnelsen nyjægere, derfor kalder vi også arrangementerne for Hunting Skills da jagt er et håndværk. Det engelske udtryk ‘skills’ (håndværk) anvendes for at skabe parallellen til de arrangementer hvor landets bedste håndværkere mødes, og dyster på baggrund af deres faglige formåen. Vi jægere skal også vise vores håndværksmæssige formåen, og med stolthed vise de typer af naturhåndværk som vi praktiserer.